Serbian English French German Italian Russian Slovenian

 

Auto škola - Obuka

Za bolju bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito onih koji se nađu za upravljačem motornog vozila veliki doprinos imaju instruktori i predavači.

Stručni, profesionalni i ljubazni instruktori i predavači Auto škole AMD će Vas učiniti sposobnim da savladate tehniku vožnje i poznavanje saobraćajnih propisa, da i Vi kao vozač motornog vozila možete samostalno da učestvujete u saobraćaju.

Naše Društvo je osnovano 1947. godine i u svojstvu osnivača je udruženo u Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS).

 

Upis

Da bi se upisali i započeli proces osposobljavanja za vozača motornih vozila potrebno je da dođete u naše prostorije sa ličnom kartom, te izvršite potpisivanje ugovora kojim se u pisanom obliku definišu prava i obaveze auto-škole i kandidata. Ovim ugovorom se defiišu:

  1. prava i obaveze kandidata, u skladu sa definisanim planom i programom,
  2. cijena, uslovi plaćanja i trajanje procesa osposobljavanja.

Kandidat treba posjedovati ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilom odgovarajuće kategorije, čiji je propisani rok važenja godinu dana.

 

Proces obuke

  1. TEORETSKA NASTAVA - Osposobljavanje počinje obukom iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, sa osnovama poznavanja motornih i priključnih vozila. Kada kandidat uspješno savlada ovaj dio obuke, izdaje mu se potvrda sa kojom stiče pravo na izlazak na polaganje.
  2. PRVA POMOĆ - Ovaj dio obuke se odnosi na osposobljavanje iz oblasti pružanja prve pomoći licima povrijeđenim u saobraćajnoj nezgodi i razvijanje humanih odnosa među učesnicima u saobraćaju. Ovaj dio obuke se sprovodi od strane Crvenog krsta i doktora medicine, a sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela.
  3. PRAKTIČNI DIO OBUKE - Nakon položenih testova i prve pomoći, kandidat pristupa obuci iz oblasti upravljanja motornim vozilom. Kada kandidat uspješno savlada ovaj dio obuke, izdaje mu se potvrda sa kojom stiče pravo na izlazak na polaganje završnog ispita.

 

Kategorije

Bicikl sa motorom, B, C, C1, E